Зумба

Posted on

Зумба е най-новит хит в света на фитнеса. Зумба е латино денс аеробика, комбинация от танц и кардио тренировка, която се различава с това, че докато тренирате се забавлявате или иначе казано купонясвате.

Под звуците на автентични латино ритми, като меренге, салса, кумбия, регетон, вие едновременно танцувате и губите излишни килограми. Съществува статистика, която показва, че за 10 тренировки се изразходват толкова калории,  колкото бихте изразходили  за 3 пъти повече посещения във фитнес залите, при това в съчетание с купон и страхотна музика. Създателят на зумба – инструкторът по аеробика Алберто„Бето“ Перес – решава да съчетае полезното с приятното, като вкарва в часовете си оригинална латино музика и основните стъпки, характерни за тази музика, което превръща класическата аеробна тренировка и в час по танци, в който човек, без да обръща внимание, едновременно се научава да танцува и влиза във форма. Стъпките са лесни и запомнящи се, което не затормозява трениращите и същевременно са достатъчно интензивни и натоварващи, за да загреят цялото тяло и всички мускулни групи.

Часовете по зумба са структурирани по подобие на класическата аеробика, като първите 45 минути се състоят от кардио тренировка, а в последните 15 се изпълняват упражнения на земя за конкретни проблемни зони, като корем, крака, дупе.