Динамичен Пилатес

Posted on

Динамичен Пилатес е течение в Пилатес програмата – тя се базира на шест основни принципа: центриране, контрол, точност, концентрация, дишане и плавност. Упражненията в нея са ниско интензивни и помагат за укрепването и тонизирането на мускулите, подобряване на стойката и оформяне на фигурата. Динамичният Пилатес е по-интензивна и динамична програма, предназначена за подобряване на стойката и изграждане на тонизирана мускулатура.

Какви са ползите от класовете по Динамичен Пилатес?

В допълнение към тонуса и силата на мускулатурата, доказано е, че Пилатес класовете подобряват гъвкавостта, подвижността и стойката на практикуващите. В други проучвания е доказано, че облекчават болките в гърба, подобрява костната плътност и ускорява сърдечната честота. Всички тези фактори допринасят за общия намален риск от нараняване в ежедневието или по време на спорт.

Освен това, Пилатесът е свързан с облекчаване на симптомите на някои състояния и заболявания. Например хронична болка във врата и гърба, болки в тазобедрената става и колената, множествена склероза и фибромиалгия. Дихателните упражнения, изпълнявани в клас, могат да помогнат за отпускане, подобряване на съня и намаляване на стреса.

Този предизвикателен клас е подходящ за всички хора, без значение от нивото им на физическа подготовка и може да бъде особено полезен за практикуване за всеки. Спортистите се възползват от основната сила и стабилност, които упражненията в Пилатес тренировките осигуряват, а възрастните хора наблюдават подобрена мобилност, стойка и костна плътност.